Blog: Altina, wat doe jij nou eigenlijk allemaal?

Ik ben Altina van Erkelens, meidencoach en coach meiden die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Ik help meiden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, deze meiden worstelen met hun onzekerheid, faalangst en perfectionisme. Daarbij hebben ze een laag zelfbeeld en ervaren ze sombere gedachten. Ook merk ik dat veel meiden bij mij in de praktijk hooggevoelig zijn en ben me daar steeds meer in aan het specialiseren.

Ik geef individuele sessies van 60 minuten, ik ga met meiden aan de slag met allerlei werkvormen speciaal passend bij de hulpvraag die jullie hebben. Ik stel in het begin veel vragen, maar ik ga niet kijken naar wat er mis is, ik ga juist op zoek naar wat jouw dochter nodig heeft om weer positief in het leven te staan. Dat heet oplossingsgerichte therapie, ik laat je dochter nadenken en zelf tot inzicht komen. Alleen dan sta je er helemaal achter en voel jezelf ook wat de verandering voor jou betekend.

Het is een moment voor haar zelf waar ze alles mag zeggen en waar niks gek is. Spelenderwijs ontdekken wie je bent en daar hebben ze hun hele leven profijt van.

Ik lees boeken met de meiden zoals ‘Tijger, tijger is het waar?” Daarbij wordt duidelijk welke gedachten tijgertje heeft waardoor hij verdrietig of boos wordt. En dat buig ik dan om naar de situatie van je dochter.

Ik werk ook met een handpop, meiden vertellen veel meer tegen een handpop en vertellen meestal ook de oplossing er zelf al bij. Dat is zo mooi om te zien!

Er zijn nog veel meer dingen die ik allemaal doe, tekenen, een spel, bewegen, een visualisatie. Zo ontdekken we waar we blij van worden en waar je van ontspant.

Als ik met je dochter aan de slag ga dan kan ik niet zonder jullie als ouders. Daarom stuur ik na elke sessie een appje waar ik eventueel een opdracht in zet die ik jullie dochter heb meegegeven en waar jullie haar mee kunnen helpen. Ook zet ik er vaak een tip in hoe je thuis eventueel een gewoonte kan doorbreken.

Het belangrijkste van de coaching is wel de klik die er moet zijn om de coaching tot slagen te brengen.

Ik geef KRAGT-trainingen, weerbaarheidstraining aan groepjes meiden. Daar werken we aan hun zelfvertrouwen, dit is een training van 5 keer 2 uur waar allerlei werkvormen aan de orde komen. Dit doe ik in groepjes van 4 meiden, 7 t/m 12 jaar,  het vergroot de weerbaarheid, de sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn.

Ik bied de BRUG-kragt training aan voor meiden die naar de middelbare school gaan. Zij leert steviger in haar schoenen te staan en voor zichzelf op te komen. Door deze training worden meiden zelfbewuster, weerbaarder en sociaal. Ook dit is een training van 5 keer 2 uur.

De toffe meiden club met elke maand gezellige en creatieve middagen. De thema’s zijn elke keer anders en sluiten aan op het zelfvertrouwen van je dochter. De gedachten, je zelfbeeld, en emoties. Samen met andere meiden merken ze dat ze niet de enige zijn met deze gedachtes, ze vinden herkenning en erkenning bij elkaar en ze geven elkaar tips. Dat allemaal onder professionele begeleiding van mij.

De workshop “ik ben 9” voor ouders en verzorgers deze staat in het teken van de negenjaarsfase.

Deze fase vindt meestal plaatst tussen de acht en elf jaar.

– In deze workshop vertel ik jou over deze negenjaarsfase.

– We praten over verschillende thema’s die spelen in deze periode.

– Je ontvangt praktische tips en handvaten voor thuis.

– Er is een mogelijkheid om ervaringen te delen.

Een waardevolle workshop zodat jij weet hoe je je dochter in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen.

Mijn praktijk staat in Wormer in de Kemphaanstraat, hier geef ik de individuele sessies en ook de groepstrainingen en workshops.

Lieve ouders loopt het thuis niet zo lekker wacht dan niet te lang. Hoe langer je wacht hoe meer vertrouwen er weggaat en hoe onzekerder ze wordt.

Je mag me altijd bellen, dan denk ik met jullie mee.

Coaching kan helpen om het leven weer leuker te maken voor je dochter en voor jullie!

Heb je interesse bel, app of mail mij.

Wil je meer weten over wat ik allemaal te bieden heb, neem dan een kijkje op mijn website www.heartfulkidzcoaching.nl

Wees welkom