Blog: Wanneer ga je naar een kindercoach?

Je dochter gelukkig, jij gelukkig.

Elk meisje voelt zich wel eens minder en verdrietiger, dat hoort bij het groter worden.

Maar als je dochter een langere tijd boos, verdrietig of onzeker is dan is dat heel vervelend.

“Onze dochter is van een zelfverzekerd meisje veranderd in een onzeker, huilerig, niets durvend meisje” zegt een ouder. Wij als ouders wisten niet goed hier mee om te gaan maar niets leek te helpen.

Voelt jouw dochter zich niet fijn en het lukt het je niet om haar te helpen? Dan kun je overwegen om naar een meidencoach te gaan.

Maar wat doet en meidencoach eigenlijk?

Een meidencoach biedt hulp aan meiden en hun ouders als er een opvoedvraag is of over de ontwikkeling van je dochter.

Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp en je kunt er zonder verwijzing naar toe. Een meidencoach heeft een positieve werkwijze. Ze werken oplossingsgericht en kijken dus niet naar het probleem maar naar de mogelijkheden en kwaliteiten van je dochter. Deze hulp heeft een positieve invloed op je dochter waardoor ze lekkerder in haar vel zit en sterker in haar schoenen komt te staan.

Ook kan een coach je dochter helpen als je in een moeilijke situatie zit bijvoorbeeld een scheiding of verlies van een dierbare.

Hier onder enkele voorbeelden van voorkomende problemen bij een meidencoach:

  • Faalangst
  • Boosheid/woede aanvallen
  • Verdriet/piekeren
  • Perfectionisme
  • Hoog gevoeligheid
  • Pesten
  • Scheiden
  • Overlijden van een dierbare

Een meidencoach kijkt naar wat jouw dochter nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen.

“Zij voelde zich op haar gemak bij haar in de praktijk en door veel te kletsen, knutselen en de juiste handvatten te geven, heeft ze haar weer de goede kant op geholpen” zegt een ouder.

Vaak bieden we een gratis kennismakingsgesprek aan en na een intakegesprek volgen er sessies met je dochter en sluiten we de coaching af met een evaluatiegesprek.

In de sessies met je dochter kijken we naar de hulpvraag en naar de kwaliteiten van je dochter. Je dochter leert haar kwaliteiten kennen en krijgt meer inzicht in haar gedrag en leert omgaan met bepaalde emoties, boosheid, teleurstellingen of angsten.

Wij praten niet alleen met je dochter maar werken met creatieve werkvormen, lichaamshoudingen en coach spelletjes met positieve gedachtes. Een traject duurt meestal 4 tot 6 sessies. Gedurende de coaching geven wij de ouders ook tips om thuis mee aan de slag te gaan.

“Wat zijn wij blij dat we na 6 keer ons zelfverzekerde meisje weer terug hebben!”

Wil je meer weten, neem dan een kijkje op mijn website.

http://www.heartfulkidzcoaching.nl