Blog: Wat is KRAGT-training?

KRAGT-training is een krachtige groepstraining voor meiden vanaf 6-12 jaar. De training geeft meiden inzicht in het sociaal handelen. Ze leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Je dochter krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Ieder meisje is onderdeel van een groter geheel. Ze maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sport en de wereld waar we leven.

Tijdens de KRAGT- training leert je dochter hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van je dochter kan per systeem verschillen.

Bijvoorbeeld: thuis is je dochter de oudste en meestal open en vrolijk, terwijl het in de klas misschien een van de jongste is en introvert gedrag laat zien.

We laten je dochter zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen, (soms ten koste van jezelf) tegenover de andere keuze; dicht bij jezelf blijven, waardoor je jezelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsen. In de training komen onderwerpen aan de orde als: “wat is de invloedsfeer van anderen op jou?”

“Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?”

Als meiden zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling.

Je dochter leert haar eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Je dochter leert haar eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

De KRAGT-training is een multi-sensorische training, door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt er verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

Praktische informatie

De KRAGT- training bestaat uit vijf lessen van twee uur, de kosten zijn € 185,- 

Ik geef de  training in kleine groepjes van vier meiden.

Voor meer informatie klik hier.